Și totuși mai există în RomâniaPentru multă lume este o adevărată provocare să alegi ce alimente să cumperi pentru cei dragi.

Bivolita pui

 

 

 

 

Laptele de bivoliță este unul dintre cel mai sănătos și hrănitor lapte având de două ori mai multă grăsime decat cel de vacă și cu 40% mai multe proteine.

Produsele Transilvania Lactate, ale fabricii de la Rupea, sunt o alternativă viabila pentru cei care își doresc să mănânce puțin și bun și mai ales pentru cei fără poftă de mâncare :).

mozzarella din lapte de bivolita ciliegine - 250g Iaurt din lapte de bivolita 5% grasime grecesc - 500g

 

 

 

 

 

 

Aproape de Viscri, undeva între Brasov și Sighișoara, am vizitat ferma de bivolițe (500 la număr) a producătorului Transilvania Lactate.

Pe un areal de aproximativ 400 ha de teren agricol și pășuni de jur imprejurul fermei, intr-o zonă departe de civilizație și poluare, cu un aer curat și multă liniște se produce cel mai mult lapte de bivoliță din Transilvania cca 1800-2000 litri pe zi. Pe lângă laptele necesar produselor ambalate sub brandul propriu, această fermă este principalul furnizor de materie primă pentru iaurtul Cedra al celor de la Napolact.

Imaginile alăturate mă ajută să susțin și să combat mitul despre bubalinele (bivolițele) cum că nu pot fi crescute în stabulație (grajd) în condiții corecte de hrana și nu pot fi mulse automat respectând condițiile sanitare de igienă.

Furajarea bivolitelor Bivolite

 

 

 

 

 

P.S.:El este tăticul acelor pui adorabili de mai sus: un mascul de 1000kg care cu greu poate fi stăpânit.

Bivol mascul

 

Exprimă-ţi părerea

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.